ATO Başkanı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na destek verdi ve “kayıt dışı ekonomiyi” eleştirdi

Yüksek Dolaylı Vergiler İşletmeleri Zayıflatıyor, Diyor ATO Başkanı Gürsel Baran

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu‘nun OSB’lerde vergi denetiminin artırılmasına yönelik eleştirilerine destek verdi.

Ekonomim Gazetesi’nin haberine göre, ATO Başkanı Gürsel Baran vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını vurguladı.

“Vergi Reformu Şart”

Baran, vergi reformunun acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yüksek dolaylı vergi oranları, işletmelerimizin rekabet gücünü zayıflatıyor. KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin payının yüksek olması, vergi adaletini de olumsuz etkiliyor” dedi.

Kayıt dışı ekonominin ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Baran, “Kayıt dışı ekonomi, ülkenin gelişimine engel oluyor. Kayıtlı işletmeler, kayıt dışı işletmelerle rekabet etmek zorunda kalıyorlar. Kayıt dışı ekonomiye ulaşılamadığı için haksız rekabete neden oluyor” şeklinde konuştu.

Vergi sisteminin basitleştirilmesi gerektiğini belirten Baran, tek oranlı bir yapıya geçilmesinin ve gelir dağılımında adaletin sağlanmasının hem mükelleflere kolaylık sağlayacağını hem de devlet gelirlerini artıracağını dile getirdi.

“Aflar Vergi Uyumunu Zayıflatıyor”

Baran, “Aflar ve yapılandırmalar maalesef vergiye uyumu azaltıyor. ‘Zaten affedecekler’ beklentisi, vergi ödemelerini etkiliyor ve moral bozuyor. Vergi ödemek bir vatandaşlık göreviyse, af beklentisiyle ilişkilendirilmemeli ve işletmelerle uyum içinde olacak bir yapıya sahip olmalıdır” şeklinde konuştu.

Haberin Tamamı İçin Buraya Tıklayın!

Related Posts

Yerli karanfil ıslah çalışmalarında olumlu sonuç: Yüzde 85’i ihraç ediliyor!

Yerli karanfil ıslah çalışmalarında olumlu sonuç: Yüzde 85’i ihraç ediliyor!

2025 yılında vergi affı var mı? Beyanname Gözetim Programı nedir?

Son bir ayda tarafıma ulaşan soruların önemli çoğunluğa vergi affı ve birçok tüzel kişiliğe gelen vergi uyarı yazıları hakkında olmuştur. Beyanname Gözetim Programı nedir? Hazine ve Maliye Bakanlığınca uygulamaya alınan program uyarınca 2024 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi verecek yaklaşık 500 bin mükellef üzerinden yapılan risk analizleri neticesinde ortaya çıkan, yaklaşık yüzde 10 civarı mükellefin riskli grup olarak tanımlanması ve bunlara riskleri hakkında uyarı mektubu gönderilmesi işlemidir.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Ev sahipleri, kiracılar ve emlakçılar artık e-Devlet’ten yapacak

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmetin bugün itibarıyla emlakçıların da kullanımına açıldığını belirterek, “Gayrimenkul sahipleri, emlak danışmanına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sisteminden yetki verebilecek. Emlak danışmanı da aldığı yetkiyle, kontratı kiracı adayına elektronik ortamda ulaştırabilecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir