Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Kalp ve Damar Hastalıklarıyla Mücadelede Beslenme Önemli Rol Oynuyor

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, dünya genelindeki ölümlerin çoğunluğunu oluşturan bulaşıcı olmayan hastalıkların başında kalp ve damar rahatsızlıkları geliyor. Kalp krizleri ve inmeler gibi ciddi sonuçlara yol açabilen bu hastalıklar, yaşam tarzıyla doğrudan ilişkilendiriliyor.

Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, kalp ve damar hastalıklarının kalbin normal işleyişini engelleyen rahatsızlıklar olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz ve periyodik kalp kontrolleri, kalp sağlığını korumak için önemli yöntemler arasında yer alıyor.

Araştırmalar, obezite, tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve sağlıksız beslenmenin kalp hastalıklarının yaygınlığını ve ölüm oranlarını artırdığını gösteriyor. Bu faktörlerin kalp dostu beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi ile azaltılabileceği belirtiliyor.

Can’ın vurguladığı bir başka nokta da, işlenmiş gıdaların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri. Araştırmalar, fazla işlenmiş gıda tüketiminin kalp hastalığı riskini artırdığını ortaya koyuyor.

Kalp sağlığını korumak için, işlenmiş gıdalardan kaçınılması, kalp dostu besinlerin tercih edilmesi, tuz tüketiminin azaltılması ve düzenli egzersiz programının uygulanması önem taşıyor. Ayrıca, kalp hastalıklarının erken teşhisi için düzenli kalp kontrollerinin yapılması gerekiyor.

Can, kalp sağlığı için yağsız kırmızı et, derisiz tavuk eti, balık, düşük yağlı süt ürünleri, yumurta, tam buğday ürünleri, taze sebze ve meyvelerin tüketimini öneriyor. Kalp dostu beslenme alışkanlıklarının benimsenmesinin kalp sağlığını olumlu yönde etkilediğine dikkat çekiyor.

Related Posts

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

30 dakikalık koşuya eşdeğer: Bu 10 dakikalık aktivite, 1 ayda 3 kilo vermenizi sağlıyor

Koşuya saatlerce vakit ayırmadan kilo vermek mümkün mü? Spor koçu Jean-Baptiste Kapoudjian’a göre bu kesinlikle mümkün! Yalnızca 10 dakikalık bir aktivite, 30 dakikalık koşuya eşdeğer etki yaratabiliyor ve düzenli uygulandığında, 1 ayda yaklaşık 3 kilo kaybına yardımcı olabiliyor. Kapoudjian, bu eğlenceli ve etkili egzersizin tüm vücudu çalıştırarak vücut şekillendirmeye ve kondisyon artırmaya katkı sağladığını belirtiyor.