Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı şaşırtıyor

Kadınlarda İdrar Kaçırma Sorunu ve Tedavi Yöntemleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın kadınlarda kontrol edilemeyen bir durum olduğunu ve fiziksel-psikolojik sorunlara neden olduğunu belirtti. Bu durumun sosyal yaşamı kısıtladığını, hijyen sorunlarına yol açtığını ve kadınların özgüvenini etkilediğini söyledi. İdrar kaçırmanın yaşla birlikte sıklığının arttığını vurgulayan Ural, özellikle orta yaş ve üzerindeki kadınlarda sıkça görüldüğünü ifade etti. Orta yaş üzerindeki her 2 kadından 1’inin idrar kaçırma sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

‘Farklı Tipleri Var, Tedavi Buna Göre Değişiyor’

Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın farklı türleri olduğunu ve doğru tanının önemli olduğunu belirtti. Stres tipi inkontinansın karın içi basıncını artıran durumlarda, sıkışma tipi inkontinansın ise aniden gelen tuvalet ihtiyacıyla karakterizedir. Miks tip inkontinansın ise her iki tipin bir arada görüldüğünü açıkladı.

‘Doğru Tanı, Doğru Tedavi İçin Şart’

Hastalarda detaylı bir değerlendirme yapılması gerektiğini belirten Ural, hastanın öyküsünün, kullandığı ilaçların ve ek sağlık problemlerinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, yapılan tetkikler ve fizik muayene sonucunda uygun tedavi yönteminin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Tedavi Mümkün, Çözüm Çok Yönlü’

İdrar kaçırmanın tedavi edilebilir bir sorun olduğunu belirten Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, yaşam tarzı değişiklikleri, diyet düzenlemeleri, pelvik taban kaslarını güçlendirici egzersizler, medikal tedaviler, cerrahi seçenekler, PRP ve lazer uygulamalarının tedavi sürecinde kullanılabileceğini ifade etti. Erken başvuru ve doğru tedavi yöntemi ile hastaların konforlu bir yaşama kavuşabileceğini belirtti.

Related Posts

Annesi kanser tedavisi gören Gazeteci Melis Alphan’dan Sağlık Bakanlığı’na: Parayı denkleştiremeyenin ölüme terk edildiği bu sistem kabul edilebilir mi?

Annesi kanser tedavisi gören Gazeteci Melis Alphan’dan Sağlık Bakanlığı’na: Parayı denkleştiremeyenin ölüme terk edildiği bu sistem kabul edilebilir mi?

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Fazla yemek tümörleri besliyor

Prof. Dr. Necdet Üskent, ‘’Araştırmalara göre öğün sayısı fazla, karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme vücuttaki tümörü büyütüyor’’ dedi.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.