Annesi kanser tedavisi gören Gazeteci Melis Alphan’dan Sağlık Bakanlığı’na: Parayı denkleştiremeyenin ölüme terk edildiği bu sistem kabul edilebilir mi?

Kemoterapi Yerine Kullanılan Yumurtalık Kanseri Tedavisine SGK Tepkisi

By T24 Editorial Team

Gazeteci Melis Alphan, annesinin yumurtalık kanseri tedavisinde kullanılan akıllı ilacın SGK tarafından karşılanmamasına tepki gösterdi. Alphan, “Parayı denkleştirenin hayatını kurtarabileceği, denkleştiremeyenin ölüme terk edildiği bu sistem kabul edilebilir mi?” ifadelerini kullandı.

Yedi yıldır yumurtalık kanseriyle mücadele eden annesinin kemoterapilere yanıt alınamaması sonucunda yurt dışında geliştirilen bir “akıllı ilacın” kullanıldığını belirten Alphan, ilacın kürünün 18 bin dolar olduğunu ve ilk kürün ücretinin özel sigorta tarafından karşılandığını açıkladı. Tetkiklerde ilacın etkili olduğunu belirten Alphan, annesinin ikinci kürüne başlamaya hazır olduklarını ifade etti.

SGK ve Sağlık Bakanlığı’na seslenen Alphan, “İşe yarayan bir ilacı SGK’nın, her vatandaşın yaşam hakkını koruması gereken devletin ödemesi gerekmez mi?” diye sordu. Alphan, sağlık sistemindeki adaletsizliği vurgulayarak çözüm talep etti.

Related Posts

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.