Bu ikileme kesin olarak son vermek için bir analiz yapıldı: Katılımcıların çoğunluğunun çikolatayı saklamanın doğru yolunun buzdolabında olduğuna inandıklarını buldular.
Gıda uzmanı Philip Quantrell kimin haklı olduğunu açıkladı. Pek çok kişi çikolatanın düşük sıcaklıklarda saklanması gerektiğini düşünse de bu doğru değil! Çikolatayı saklamak için en iyi yer kiler, mutfak çekmecesi veya dolap gibi serin ve kuru bir yerdir ve oda sıcaklığındadır (18 ila 20 derece arası).
Çikolatayı buzdolabı gibi soğuk yerlerde saklamak rengini değiştirip şeker sorununa yol açabilir, bu da çikolatanın ıslanıp beyazlaşmasıyla ortaya çıkar, yemeyi güvensiz hale getirir, dokusunu etkileyebilir ve biraz daha çekici hale getirebilir.