Makarnayı doğru haşlama sırrı ortaya çıktı: Daha az karbonhidrat alacaksınız

Uzmanlar, makarnanın doğru pişirme yönteminin vücudun aldığı karbonhidrat miktarını doğrudan etkileyebileceğini belirtiyor. Beslenme uzmanı Julia Farre, makarnayı “al dente” yani tam kıvamında pişirmenin önemine vurgu yapıyor.

Al dente pişirilen makarnanın, karbonhidratların vücut tarafından daha yavaş ve az emilmesini sağladığı ifade ediliyor. Böylece kan şekerinin daha dengeli yükselmesi ve uzun süre tokluk hissi vermesi sağlanıyor.

İtalya’nın yüksek makarna tüketimine rağmen düşük obezite oranına sahip olmasının sırrının sadece pişirme tekniği değil, aynı zamanda porsiyon kontrolü ve sos tercihi gibi alışkanlıklarda olduğu belirtiliyor.

Julia Farre, mükemmel bir makarna için pişirme önerilerini şu şekilde sıralıyor:

  • Bol tuzlu su kullanmak
  • Paket üzerindeki süreyi 1-2 dakika azaltarak pişirmek
  • Makarnayı soğuk suyla durulamamak
  • Süzdükten sonra sosla hemen buluşturmak

Uzmanlar, makarnanın yanı sıra eşlik eden malzemelere de dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Kızarmış domatesli, krema bazlı soslar ve aşırı peynir tüketiminin makarnanın sağlıklı özelliklerini gölgeleyebileceği belirtiliyor.

İdeal makarna tabaklarında, sebzelerle zenginleştirilmiş, az yağlı protein kaynakları içeren ve ölçülü porsiyonlarla sunulan tabakların olması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca, makarnayla birlikte ekmek tüketilmemesi gerektiği çünkü farklı karbonhidrat kaynaklarının bir araya gelmesi kan şekerinde ani yükselmelere yol açabiliyor.

Related Posts

Kuruyemiş, tatlı ya da kurabiye değil: Çayın yanında bunları sakın yemeyin!

Türk kültüründe çay keyfi vazgeçilmez bir alışkanlık. Ancak bu keyfi yaparken bazı besin tercihlerimiz sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, özellikle çayın yanında sıkça tüketilen bir yiyeceğe karşı ciddi uyarılarda bulunuyor. İşte o besin ve bilinmeyen zararları…

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Güneş kremi kullanımı yaz kış sürekli olmalı: Uzmanından kritik uyarılar

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanımı hayati önem taşıyor. Uzmanlar, güneş koruyucunun doğru seçilmesi, yıl boyu düzenli ve yeterli miktarda uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Görme kaybının sessiz nedeni: Bu belirti körlüğe yol açabilir

Ağrısız başlıyor, sessizce ilerliyor ve sonu körlük olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, retina damar tıkanıklıklarının bu sinsi tehlikesine dikkat çekerek; ileri yaş, hipertansiyon ve sigara kullanımının riski artırdığını belirtti.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.