Bu bitkiler mutfakta yetişiyor! Kötü yemek kokularını vantuz gibi çekme etkisi var

Posted by

Mutfakta bitki yetiştirmek, mutfağınıza aydınlık bir görünüm katabilir. Mutfak bitkisi yetiştirmek isteyenler ise nane, kekik gibi yeşilliklere de yer verebilir.

Ev bitkileri stresi azaltarak hava kalitesini olumlu etkilediği için sağlığa faydalı olarak kabul edilir. Özellikle pencere pervazında salatalık malzemeler yetiştirebilirsiniz. Hem ekonomi hem de çevre dostu bu alışkanlık sayesinde taze besinler tüketebilirsiniz.

ORKİDE

Mutfağınıza en çok yakışacak bitkilerden ilki orkide. Farklı renkleri ve kokularıyla genellikle herkesin beğendiği orkide mutfakta hem şıklığı hem de temizliği arayanlar için oldukça etkilidir. Sarı ve limon kokulu orkideyi mutfağınızda yetiştirebilirsiniz.

YASEMİN

Tatlı çiçeksi kokusu ve narin yapısıyla mutfak için lüks bir görünüm yaratabilir. Yasemin çiçeği genel olarak anaçlık, saflık, bağlılık ve sevgi gibi sembolik anlamlar taşır. Bu nedenle evinize hoş bir dokunuş katmanın en basit yollarından biri olabilir. Yasemin çiçeğinin bazı türleri, dört mevsim çiçek açabilmektedir.

FESLEĞEN

Kokusuyla mutfakta bulunan kötü kokuları bastırabilecek bitkilerden biri de fesleğendir. Daha önce fesleğen bitkisine dokunduysanız, kokusunun ne kadar baskın olabildiğini biliyorsunuzdur. Mutfaktaki istenmeyen kokulara karşı fesleğen yetiştirmek etkili olabilir.

Aynı zamanda yetiştirdiğiniz fesleğenleri yemek yaparken de kullanabilirsiniz. Pizza ve makarna yemeklerinde harika bir tada sahip olan pesto sos, fesleğenden yapılmaktadır. Yetiştirilmesi kolay olan bu bitkiden tam verim alabilirsiniz.

NANE

Nanenin temiz ve ferahlatıcı kokusu mutfağa yakışır cinsten. Mutfağınızda nane yetiştirerek daha ferah bir ortam yaratabilirsiniz. Ayrıca naneleri çeşitli yemeklere ekleyebilirsiniz. Çorbalar, salatalar ve limonata bunlardan sadece birkaçı.

BİBERİYE

Az bakım gerektiren bitkilerden biri olan biberiyeyi evinizde kolayca yetiştirebilirsiniz. Sağlık açısından birçok farklı faydası bulunan bu bitkiyi tavuk ve et yemeklerinde de kullanılabilir. Hoş kokusu ve aromatik tadıyla mutfak için etkili olacaktır. Kurutulmuş biberiye yaprakları ise yemeklere uzun süreli bir aroma katar.

KEKİK

Faydaları açısından zengin, aromatik bitkilerden biri de kekiktir. Baharatını sıklıkla kullandığımız bu bitki, iyi drenajlı toprakları tercih eder. Bu nedenle fazla sulama yapmanıza gerek kalmayabilir. Az bir bakımla tüm yıl boyunca yeşil kalabilir.

Evde yetiştireceğiniz kekik, birçok yemeğe ve salata çeşidine uygun olacaktır. Özellikle zeytin tüketirken denemeniz gereken lezzetlerden biri. Bu bitkiler dışında limon otu, lavanta, kişniş ve maydanoz da mutfakta yetiştirilmeye uygun bitkiler arasında yer alır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir